Lasse är en av våra engagerade väghjältar!

Jag lär mig något nytt varje dag

Lasse Andre Olsen Malmin har alltid haft en passion för vägarna. Trots dagar fyllda med kontorsarbete som vd, föredrar han att vara ute på vägarna, redo att hjälpa till när det behövs som mest. Det är en kärlek till yrket som har följt honom sedan hans tidiga tonår.

 

- Min far var vd för företaget. Jag var inte gammal när jag fick följa med honom till jobbet. Jag började från botten och arbetade mig uppåt. Nu när jag är chef är det en stor fördel att jag känner till de flesta situationer och problem som mina medarbetare ställs inför, säger Lasse Andre.

Bilbärgare och psykolog

Att vara bilbärgare kräver mer än bara teknisk expertis. Det handlar också om att vara en psykologisk stöttepelare för människor i nöd. Folk blir snabbt stressade när deras bil får en skada - eller om de inte hinner till en viktig träff.

 

Vanligtvis kan vi lugna folk med att allt kommer att bli bra. Materiella skador är tråkiga där och då, men en trasig fälg, en buckla eller en krossad lampa kan lyckligtvis fixas. Samtidigt förstår vi att en skada som egentligen är en petitess sett utifrån kan vara en stor sak för den som är mitt uppe i det, säger Lasse Andre.

Ibland gör det ont

Vissa uppdrag slutar inte bra. Bilbärgare måste vara beredda på att kallas ut till allvarliga olyckor. Allra värst är det när barn är inblandade. Det vänjer jag mig aldrig vid, säger Lasse Andre eftertänksamt.

 

Olyckor med allvarliga personskador eller dödsfall som följd kan vara en stor mental påfrestning också för bilbärgaren, särskilt om han är en av de första på platsen. Det gör intryck. Vi är glada över att nödtjänsterna är professionella och duktiga på att inkludera bilbärgare i efterarbetet efter allvarliga händelser. Dessutom är vi som arbetar tillsammans duktiga på att ta hand om varandra, säger Lasse Andre.

Tacksamma kunder

Han upplever ofta att människor tar kontakt när han är ute på stan eller i andra sammanhang. Då vill de berätta om den gången de hamnade i knipa, men fick hjälp och tröst av den hjälpsamma personen i REDGO-bilen.

 

Människor är vanligtvis mycket tacksamma. Det är naturligtvis mycket trevligt att de uppskattar det arbete vi gör, säger Lasse Andre.

 

Lasse Andre Olsen Malmin är mer än bara en bilbärgare - han är en viktig del av samhället, en person som alltid står redo att hjälpa och stödja andra när det behövs som mest. Med en stark passion för sitt arbete och en medkännande inställning, fortsätter han att göra intryck på dem han möter längs vägen.

Teckna Vägassistans­försäkring

Med vägassistansförsäkring från REDGO är du alltid i säkra händer. Vid ofrivilligt driftstopp eller olycka så hjälper vi dig igenom hela processen så att din vardag kan flyta på som vanligt. Med ett av Sveriges största nätverk av bärgare får du snabb och professionell hjälp på plats, helt utan självrisk. Oavsett om du endast reser inom Sverige eller gör resor inom Norden och Europa så kan REDGO erbjuda dig hjälp där du befinner dig.

Se pris för ditt fordon