Viktiga saker att ha i din bil under vintern

Vintern kan vara en utmanande tid för bilförare med snö, is och kalla temperaturer. För att hålla dig och din bil säkra är det viktigt att ha rätt utrustning med dig. I denna artikel kommer vi att utforska de väsentliga sakerna du bör ha i din bil under vintern.

 

  1. Vinterdäck: Att byta till vinterdäck är en grundläggande åtgärd för att öka säkerheten på vintervägarna. De ger bättre grepp på snö och is, vilket minskar risken för halkolyckor.

  2. Snöskyffel och isskrapa: En snöskyffel och isskrapa är oumbärliga verktyg för att hålla din bil ren och säker. De hjälper dig att snabbt avlägsna snö och is från vindrutan och bilens övriga delar.

  3. Startkablar: Kalla temperaturer kan påverka bilbatteriets prestanda. Att ha startkablar i bilen är en livräddare om batteriet plötsligt dör. Se till att du vet hur du använder dem korrekt.

  4. Första hjälpen-kit: Ett första hjälpen-kit är alltid en viktig sak att ha i bilen, men det är särskilt viktigt under vintern. Det kan vara avgörande vid olyckor och kan hjälpa dig att hantera mindre skador och olyckor.

  5. Termos med varm dryck och mat: Att ha en termos med varm dryck som te, kaffe eller varm choklad är inte bara trevligt, det kan också vara viktigt om du skulle fastna i en trafikstockning eller om bilen bryter ihop på en ödslig plats. Att ha något snacks i bilen kan också vara bra om du fastnar under en längre period. 

  6. Filtar och extrakläder: Om du hamnar i en nödsituation är det viktigt att hålla sig varm. Filtar och extra kläder, som mössa och handskar, kan göra en stor skillnad om du behöver vänta på hjälp.

  7. Ficklampa och extra batterier: Dagarna är korta under vintern, och det kan bli mörkt tidigt. En ficklampa med extra batterier är en viktig säkerhetsåtgärd om du behöver inspektera eller reparera bilen i mörkret.

  8. Reservhjul och verktygskit: Se till att reservhjulet är i gott skick och att du har de nödvändiga verktygen för att byta det om det behövs. Ett komplett verktygskit kan vara avgörande för mindre reparationer.

  9. Greppmattor eller sand: Om du fastnar i snön kan greppmattor eller sand hjälpa dig att öka friktionen och komma loss. Det är en smart förebyggande åtgärd att ha dessa i bagageutrymmet.

  10. Mobiltelefon och laddare: Att ha en fungerande mobiltelefon och en laddare är viktigt för att kunna ringa efter hjälp vid behov. Se till att hålla telefonen laddad, och ha gärna en powerbank som backup.

 

Att vara förberedd inför vintern är avgörande för din säkerhet på vägarna. Genom att ha dessa essentiella saker i din bil kan du känna dig tryggare och mer kapabel att hantera eventuella utmaningar som vintern kan föra med sig. Om du råkar ut för driftstopp så är REDGO alltid redo att hjälpa dig - dygnet runt, året om. Vi finns bara ett telefonsamtal bort på 020-38 38 38 eller så kan du snabbt och enkelt boka bärgning online.