REDGO hjälper dig om du råkat ut för punktering

Har du råkat ut för punktering och är osäker på hur du ska reparera eller byta reservdäck? REDGO är redo att hjälpa dig med däckreparation eller bärgning till verkstad. Vi hjälper dig dygnet runt, året om vid punktering så att du kan resa vidare till din destination. Ring oss eller beställ vägassistans online.

Ring oss

REDGO svarar snabbt i telefon och finns tillgängliga dygnet runt, året om.

Ring 020-38 38 38

Boka bärgning

Boka bärgning snabbt och enkelt i vårt bokningsformulär online.

Boka bärgning

Däckreparation, däckbyte eller bärgning

Beroende på situationen så finns det flera olika alternativ att åtgärda punkteringen. REDGO kommer göra en utvärdering på plats och stämma av alternativ tillsammans med dig om bästa lösning. 

Plugga däck

Om det är möjligt och skadorna på däcket tillåter kommer vi utföra en temporär reparation genom att plugga däcket tills ett nytt däck är tillgängligt. REDGOs bärgare är professionellt utbildade och följer noggrant fastställda riktlinjer för att säkerställa din trygghet.

Däckbyte

Om det finns ett reservdäck så hjälper REDGOs bärgare att montera detta korrekt. 

Bärgning

Om det inte går att plugga däcket eller att reservdäck inte finns tillgängligt, så hjälper vi dig att bärga bilen till närmaste verkstad.

Orsaker till punktering

Punkteringar kan inträffa av flera olika skäl och kan inträffa vart som helst. Att vara medveten om de vanligaste bovarna kan dock hjälpa dig att vidta förebyggande åtgärder. Några av de främsta orsakerna inkluderar:

  1. Genomslag: Vassa föremål som spikar, glas eller skräp på vägen kan genomborra ditt däck.

  2. Dåligt däcktryck: Otillräckligt däcktryck kan leda till överdriven värme och orsaka en sprängning.

  3. För mycket däcktryck: Å andra sidan kan överinflerade däck vara benägna att skadas och är mer benägna att brista.

  4. Skadad Ventil: En skadad eller felaktig ventil kan leda till luftläckage.

  5. Nötta Däckmönster: Däck med otillräckligt mönsterdjup är mer mottagliga för genomborrningar och sprängningar.

REDGO Vägassistans

Med vägassistansförsäkring från REDGO är du alltid i säkra händer. Vid ofrivilligt driftstopp eller olycka så hjälper vi dig igenom hela processen så att din vardag kan flyta på som vanligt. Med ett av Sveriges största nätverk av bärgare får du snabb och professionell hjälp på plats, helt utan självrisk. Oavsett om du endast reser inom Sverige eller gör resor inom Norden och Europa så kan REDGO erbjuda dig hjälp där du befinner dig.

Se pris för ditt fordon